ΟΤΑΝ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι όμορφη, σέξι, δυναμική, εντυπωσιακή, γλυκιά, είναι γυναίκα! Την γνωρίσαμε από τον διαγωνισμό ομορφιάς «PLAYMATE» το 2003 και πλέον την απολαμβάνουμε στον αέρα του «Love Radio 97.5» κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν μασάει τα λόγια της και μας αποκαλύπτει την άποψη της για τις σχέσεις, τους άντρες, τα επαγγελματικά αλλά και την μακροχρόνια καριέρα της στο modeling. Δε διστάζει να μοιραστεί τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, δείχνοντας μια άλλη διάσταση του εαυτού της και της ξεχωριστής προσωπικότητας της. Είναι η Βίβιαν Τσιάμη και είναι πιο αληθινή από ποτέ.

Συνέντευξη: Φωτεινή Πανάβου

Φωτογραφία: Κώστας Λέπουρης
Styling: Νικόλαος Παπαζήσης
Make up-artist/hair styling: Γιούλη Μπεβεράτου

Τι άλλαξε στη ζωή σου μετά την ανάδειξη σου ως «playmate» το 2003;
Άλλαξαν τα πάντα κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο απώτερος σκοπός της συμμετοχής μου στον διαγωνισμό. Προτάσεις για δουλειά, αναγνωρισιμότητα, νέες συνεργασίες, γνωριμίες, ευκαιρίες και εμπειρίες. Θαυμασμός από τον κόσμο και εκτίμηση από τα άτομα του χώρου της μόδας και της showbiz. Επιπλέον, ξεκαθάρισαν μέχρι και τις σχέσεις με τους γύρω μου. Ποιοί ήταν αληθινά δίπλα μου και ποιοι θέλησαν να είναι (έστω και ψεύτικα). Ευτυχώς μπορούσα και μπορώ να διακρίνω τις διαφορές. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι η ηθική και τα «πιστεύω» μου παρόλο που τα media έχουν κάποιες φορές την τάση να δίνουν άλλη εντύπωση στον κόσμο από αυτήν που ισχύει. Ακόμα και έτσι όμως, προσωπικά δεν έχω παράπονο μέχρι και σήμερα.

Θεωρείς πως ένας τίτλος ανοίγει πόρτες ή χρειάζεται κάτι παραπάνω για να σε οδηγήσει στην επιτυχία;
Όπως είπα προηγουμένως, ασφαλώς και σου ανοίγονται πόρτες… Αρκεί, να μην μείνεις μόνο σε αυτό. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Μόνο η δουλειά, η αφοσίωση και η αγάπη σε ότι και για ότι κι αν κάνεις, θα σε ανταμείψουν και θα σε κρατήσουν «ζωντανό» στον χώρο, στην επικαιρότητα. Τα νέα κορίτσια θα πρέπει να μείνουν και να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο πια, μιας και δεν υπάρχουν διαγωνισμοί πλέον, τουλάχιστον όχι τέτοιου κύρους. Για να ξεχωρίσεις και να διατηρηθείς δεν μπορείς με κανένα «κονέ», παρά μόνο με την αξία σου. Διαφορετικά, κάποια στιγμή σε ξερνάει το ίδιο το σύστημα και οι επιλογές του κόσμου.

Από το 2003 μέχρι σήμερα έχεις αναθεωρήσει τους στόχους, τις φιλοδοξίες και τις προτεραιότητές σου;
Όχι, δεν έχω αναθεωρήσει. Αντιθέτως, είμαι πιστή σε όσα πρεσβεύω από τότε. Προτεραιότητές μου είναι οι ίδιοι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου, καθώς και η αξιοπρέπεια μου πάνω απ’ όλα. Προσπαθώ να εξελίσσομαι και να περνάω στο παραπάνω επίπεδο έτσι ώστε να είμαι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Εκτός από όμορφη γυναίκα, είσαι έξυπνη, με δυναμισμό και προσωπικότητα. Είναι δύσκολο για μια «playmate» να πρέπει να αποδεικνύει πώς εκτός από ομορφιά έχει και άλλα χαρίσματα;
Κατ’ αρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Για μένα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τελικά… αφότου, κατάλαβα τα όρια τα δικά μου και των άλλων. Ίσως έχει σχέση με τις επιλογές των ανθρώπων που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου ή να συνεργάζομαι. Πάντα υπάρχουν άτομα που δεν αφήνουν περιθώρια να δείξεις από τι άλλο είσαι «φτιαγμένος» πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Είτε γιατί δεν ενδιαφέρονταν αρχικά, είτε γιατί δεν είχαν τον χρόνο. Εγώ όμως επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις έχω πείσμα, δεν τα παρατάω, ακόμα και τώρα, μέχρι να με γνωρίσουν αληθινά. Να δείξω πως έχω αξία, ικανότητες, καλοσύνη και παιδεία πέρα της «βραβευμένης» εμφάνισής μου. Αυτά σε κάνουν να διαφέρεις. Όμορφοι και όμορφες υπάρχουν πολλοί, πολλές, παντού και πάντα. Σταματώ να δείχνω και να αποδεικνύω, όταν κλείσει, αμοιβαία, ο όποιος κύκλος σε όποιο τομέα και όταν πλέον δεν ενδιαφέρομαι ή δεν έχω τον χρόνο εγώ η ίδια.

Πλέον ασχολείσαι επαγγελματικά με το ραδιόφωνο καθώς έχεις εβδομαδιαία εκπομπή στον «Love Radio 97.5». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Στον λατρεμένο μου και πιο πετυχημένο ερωτικό σταθμό «Love Radio 97.5» βγαίνει ζωντανά η εκπομπή κάθε απογευματινό Σαββατοκύριακο, 17:00-19:00. Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και είχα δικές μου εκπομπές από το 2002. Η συνεργασία με τον «Love» προέκυψε κατόπιν πρότασης του κ. Ανδρέα Κουρή από πέρυσι και συνεχίζεται χάρη στην αγάπη του κόσμου και την άψογη συνεργασία με τον διευθυντή του σταθμού κ. Δημήτρη Ψεμματίκα. Τους ευχαριστώ όλους θερμά και δημόσια, μέσω της συνέντευξης, για ακόμα μία φορά.

Η εκπομπή μαζί με την Βάσια Καρκώνη κάθε Σαββατοκύριακο σημειώνει πολύ καλά νούμερα ακροαματικότητας. Αναμένατε τέτοια ανταπόκριση από το κοινό;
Δεν σου εγγυάται ποτέ κανείς την επιτυχία. Μπορείς όμως να δουλέψεις και να προσπαθήσεις για αυτή! Δεν αναμέναμε τίποτα συγκεκριμένο. Με την Βάσια είμαστε χρόνια, πολύ καλές φίλες. Σεβόμαστε και αγαπάμε η μία την άλλη. Με βάση αυτό δεχτήκαμε και την πρόταση για το ντουέτο. Ότι ακούτε είναι αληθινό. Συζητήσεις, σχόλια, ιδέες και απόψεις όπως ακριβώς γίνονται σε μια παρέα ακόμα και στην δική μας, μεταξύ μας, όταν δεν υπάρχουν μικρόφωνα. Ο κόσμος ξέρει και διακρίνει όταν κάτι δεν είναι «στημένο». Πιστέψαμε σε αυτό και βγήκαμε αληθινές. Πολλές φόρες κάνουμε προσωπικές καταθέσεις ψυχής κατά την διάρκεια της εκπομπής, καθώς επίσης συζητάμε και τις δύο πλευρές του θέματος της επικαιρότητας ή του προβληματισμού ενός ακροατή. Κάποιες φορές αυτό μας φέρνει σε αντιπαράθεση αλλά έτσι ο κόσμος καταλήγει στην δική του επιλογή με όποια πλευρά τον αντιπροσωπεύει καλύτερα. Η εκπομπή κλείνοντας βάζει τον ακροατή σε σκέψεις ή ανοίγει θέμα συζήτησης μεταξύ όσων μας ακούνε ή σε αφήνει με μια ευχάριστη «γεύση». Όλα αυτά γιατί, μαζί με τις μεγαλύτερες ερωτικές ελληνικές και ξένες μουσικές επιτυχίες του «Love Radio 97.5», μας χαρακτηρίζει το χιούμορ και η αμεσότητα. Γι’ αυτό λοιπόν και η μεγάλη ακροαματικότητα… Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την προτίμηση αυτή.

Θα ήθελες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό στον χώρο των media εκτός από το ραδιόφωνο;
Το ραδιόφωνο το αγαπώ χρόνια. Είναι όνειρο που το ζω και εύχομαι να το κάνω για πολύ καιρό ακόμα. Έχω σπουδάσει, ανάμεσα σε άλλα, δημοσιογραφία και τηλεπαρουσίαση. Αγαπώ γενικότερα τα media και πάρα πολύ την αρθρογραφία. Είναι κάτι με το οποίο έχω ήδη ασχοληθεί στο παρελθόν και δεν απορρίπτω υπαρκτές, υπό συζήτηση, προτάσεις για πιθανές συνεργασίες με έντυπα και sites που μου έχουν ήδη γίνει. Μου αρέσει ο χώρος της τηλεόρασης πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Έχω εμπειρία ως παρουσιάστρια και συμπαρουσιάστρια εκπομπών. Δεν κλείνω καμία πόρτα. Αν πιστεύει κάποιος σε μένα, τότε γιατί να πω όχι; Όσο για τον χώρο της μόδας, δεν τον παρατάω, απλώς τον παρακολουθώ κυρίως από μια άλλη πλευρά. Παράλληλα με την ραδιοφωνική εκπομπή, έχω την δική μου σειρά «unisex» αξεσουάρ και συνεργασίες με την δική μου υπογραφή και γούστο ενώ παράλληλα θεωρούμαι και πρέσβειρα της Adidas στην Ελλάδα, η οποία είναι τιμή να είναι δίπλα μου σε όλες τις προσπάθειες και εμφανίσεις μου, είτε fashion, είτε casual αθλητικές.

Πώς θα χαρακτήριζες αυτή τη περίοδο της ζωής σου, αν  μπορούσες να αλλάξεις κάτι αυτή τη στιγμή τι θα ήταν αυτό;
Νομίζω βρίσκομαι σε μια ήρεμη και κατασταλαγμένη φάση της ζωής μου. Δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι. Είμαι ευγνώμων για όσα και όσους έχω. Είμαι καταδεχτική σε ότι καινούργιο έρθει. Επαγγελματικά, έχω την όρεξη, τον χρόνο και την θέληση να κάνω πολλά ακόμα. Στα υπόλοιπα παραμένω σταθερή.

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει, θα άλλαζες κάτι στην προσωπική σου και την επαγγελματική σου ζωή;
Όχι βέβαια. Όσα έζησα ως τώρα είναι αυτά που με έφεραν ως εδώ. Ακόμα και δυσκολίες που πέρασα ή λάθη που έκανα, δεν τα μετανιώνω. Δεν θα άλλαζα τίποτα σε κανένα τομέα της ζωής μου. Δεν ήταν τίποτα τυχαίο από όσα έχω ζήσει ως τώρα. Καλό θα ήταν να μπορούσαμε να ξέρουμε όλοι τα «σωστά» από πριν ή να γυρίζαμε τον χρόνο πίσω έστω μια φορά, έστω και από περιέργεια αλλά αυτό θα ήταν… βαρετό και εγώ, δεν θέλω να βαριέμαι. Δεν μου αρέσει καν σαν ρήμα και θεωρώ απαράδεκτη την ύπαρξη του ως κατάσταση. Όλα είναι δρόμος, κάπου καλά οδηγούν στο τέλος και να ξέρετε κάτι… δεν υπάρχει «bad timing». Τα πάντα, ακόμα και τα άσχημα, γίνονται ακριβώς την σωστή στιγμή. Ακριβώς, την στιγμή που πρέπει.

Ζητάω από έναν άντρα όσα δεν αγοράζονται με χρήματα. Θαυμασμό, αγάπη, χιούμορ, έλξη, ασφάλεια, ενδιαφέρον, κατανόηση. Αυτά σε κάνουν «πλούσιο» σε μια σχέση.

Μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα όπως εσύ, τι ζητάει από έναν άντρα;
Δεν ζητάω πολλά, ούτε περίπλοκα. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Εμείς τα δυσκολεύουμε. Θαυμασμός, αγάπη, χιούμορ, έλξη, ασφάλεια, ενδιαφέρον, κατανόηση, συγχώρεση, προκοπή, αλτρουισμός. Αυτά. Αυτά που δεν αγοράζονται. Αυτά σε κάνουν «πλούσιο» και ευτυχισμένο!

Πώς θα πρέπει να σε προσεγγίσει ένας άντρας προκειμένου να «κερδίσει» το ενδιαφέρον σου;
Ξεχωρίζω τους άντρες που δεν μασάνε τα λόγια τους. Ξέρουν τι θέλουν και το ξεκαθαρίζουν από την αρχή. Γενικά, να είναι πρωτότυπος ο τρόπος προσέγγισης, άντρας διεκδικητικός, αποφασιστικός και με αυτοπεποίθηση. Να έχει κάτι ενδιαφέρον να πει, όχι τα χιλιοειπωμένα. Τα αρσενικά μπορεί όντως να είναι κανονικά οι κυνηγοί, αλλά εμείς σαν γυναίκες σας κάνουμε την επιλογή, γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το «κλικ». Καμιά φορά δεν είναι απαραίτητο κανένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Πιθανότατα… μόνο η Χημεία; Η Ενέργεια; Ο κεραυνοβόλος; Δεν ξέρω… Χωρίς αυτό το «κλικ» όμως, δεν γίνεται. Ειδικότερα, για εμένα όμως σε αυτή την φάση της ζωής μου, μου αρκεί ένα κομπλιμέντο και ως εκεί. Δεν χρειάζομαι κάποιον αυτήν την περίοδο να «κερδίσει το ενδιαφέρον μου». Είμαι πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα.

Θα ήθελες να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, παιδιά;
Το όνειρο των περισσότερων γυναικών είναι να ολοκληρωθούν μέσω της απόκτησης παιδιών και την δημιουργία οικογένειας. Ο σημαντικότερος των ρόλων που υπάρχουν στη ζωή των ανθρώπων. Σαφώς, το θέλω και εγώ και εύχομαι να το ζήσω! Να είμαι μια ευτυχισμένη σύντροφος και καλή μητέρα με υγιή και άξια παιδιά και σύζυγο.

Κλείνοντας πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με τρεις λέξεις;
Με τρεις λέξεις;;; Δεν ξέρω αν μπορώ! Μάλλον διορατική, αγχώδης, καλοπροαίρετη και επαναστάτρια. Ξέρω, είναι τέσσερις οι λέξεις, αλλά τι είδους «επαναστάτρια» θα ήμουν διαφορετικά!!!

Ορισμένοι δεν αφήνουν περιθώρια να δείξεις από τι άλλο είσαι «φτιαγμένος» εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, είμαι όμως πολλά περισσότερα πέραν της «βραβευμένης» εμφάνισής μου.