Χαμόγελο, τσαχπινιά, έντονη επιχειρηματική δράση, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα της Τέτας Καμπουρέλη. Από το μανικιούρ και το πεντικιούρ των Ελλήνων celebrities η πιο διάσημη μανικιουρίστα της ελληνικής τηλεόρασης, μιλάει στο PRESTIGE για τη ζωή της.

Συνέντευξη: Έλενα Γεραρχάκη
Ασχολείσαι με την αισθητική αντλώντας από την σοφία των παλιών αλλά και από τις σύγχρονες γνώσεις. Πρόσφατα δημιούργησες και την δική σου σειρά από κρέμες που μας κρατάνε λίγο περισσότερο «νέες» σαν ελιξήριο ζωής. Ήταν όνειρο ζωής ή απλά μια επιχειρηματική κίνηση;
Η σειρά των καλλυντικών προέκυψε στην πορεία και ήταν άμεση συνέπεια της δουλειάς μου και της πορείας μου στο χώρο. O χώρος της ομορφιάς ήταν ανέκαθεν στοιχείο του DNA μου, από τότε που με θυμάμαι!!! Αυτό που πάντα έκανα είναι να συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου προσπαθώντας να την κάνω καλύτερη!!! Μαθαίνω από τις εμπειρίες των παλαιότερων και προσπαθώ να τις επεκτείνω συνδυάζοντας τες με τις γνώσεις του σήμερα. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία περνάει και η δική μου εμπειρία που έχει αποκτηθεί στην πορεία των χρόνων. Η σειρά των καλλυντικών προϊόντων στην οποία αναφέρεσαι, ήρθε με τελείως φυσικό τρόπο σαν αποτέλεσμα της δουλειάς μου στο χώρο της αισθητικής. Αποτελεί αν θέλεις την «αποτύπωση» της εμπειρίας μου μέσα σε αυτές τις μικρές συσκευασίες.

Αν υποθέσουμε πως η ζωή είναι μικρά στενά δρομάκια με πολύχρωμα λουλούδια στα μπαλκόνια. Σ’ αρέσει να τα περπατάς γνωρίζοντας που θα σε οδηγήσουν ή επιδιώκεις να χάνεσαι;
Στη ζωή είναι καλό να μπορείς να βαδίζεις με σιγουριά. Προτιμώ να γνωρίζω που βαδίζω. Επειδή όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη, όταν βρεθώ σε άγνωστα νερά επιδιώκω να επιστρέψω γρήγορα στα γνώριμα μονοπάτια.

Ποιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον πίνακα ζωγραφικής που λέγεται «Τέτα»;
Ενδιαφέρουσα παρομοίωση έχει ιδιαίτερα θετική χροιά είτε τη σκεφτείς από πλευρά δημιουργίας είτε από πλευρά αισθητικής. Κάποια στοιχεία λοιπόν, που θα μπορούσαν να με «ζωγραφίσουν»:

Αν ξεκινήσω από τη δουλειά μου θα πρέπει να σου πω ότι είμαι τελειομανής, μου αρέσει αυτό που κάνω να είναι τέλειο. Σε αυτό βοηθάει πολύ το πείσμα μου. Όταν επιλέξω να κάνω κάτι θα το παλέψω μέχρι να αποκτήσει την εικόνα που έχω σχηματίσει για αυτό.
Είμαι προσιτή στους γύρω μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις τους και να τις ταιριάζω, όπου γίνεται με τις δικές μου. Μου αρέσει να κουβεντιάζω με νεαρότερους στη δουλειά, τους δίνω ευκαιρίες. Πάνω από όλα είμαι ειλικρινής με όλους δεν κρύβω κάτι από τον εαυτό μου, είμαι όπως με βλέπεις.

Πότε ήρθες τελευταία φορά αντιμέτωπη με τον έντονο φόβο;
Είναι πολύ πρόσφατη αυτή η αίσθηση, όταν εισέβαλαν στον προσωπικό μας χώρο, στο σπίτι μας για να μας ληστέψουν. Είναι μια πολύ άσχημη αίσθηση να βρίσκεσαι απειλούμενος σε μια κατάσταση στην οποία δεν μπορείς να αντιδράσεις. Ο φόβος για την ζωή των παιδιών μου, του άνδρα μου, τη δική μου είναι κάτι που δύσκολα περιγράφεται και ακόμα δυσκολότερα ξεπερνιέται. Έχουν περάσει πολλές μέρες πλέον και ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ.

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να είναι χαμένος στα σύννεφα;
Συνήθως όχι, γνωρίζω που πατάω και που βρίσκομαι. Ίσως κάποιες φορές να ξεχνιέμαι αλλά αυτό μόνο για να ξεκουράσω λίγο το μυαλό μου.

Όταν λαχταράς την γαλήνη για να διώξεις το στρες, που που βρίσκεις την ηρεμία;
Είναι τόσα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι που δεν υπάρχει χρόνος στην ψυχή να αποδράσει. Από τη μια δουλειά πάω στην άλλη και από την άλλη στο σπίτι. Ώσπου να πω μια κουβέντα με τον άντρα μου έρχεται το παιδί μου και όταν τελειώσω με αυτό έρχεται το άλλο. Τώρα βέβαια παίρνει θέση και ο εγγονός θέλει και αυτός το χρόνο του! Δεν μένει χρόνος για την «άμοιρη» ψυχή!

Η λέξη… «γιαγιά», τι συναισθήματα περιλαμβάνει;
Μου δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Έτσι και αλλιώς αγαπώ τα παιδιά, αλλά το να αγαπάς τα παιδιά των παιδιών σου, είναι κάτι το διαφορετικό. Μοιάζει σαν η ζωή να αρχίζει ξανά.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε ενοχλήσει σε κάποιο δημοσιεύματα
Δεν στεναχωριέμαι με τα δημοσιεύματα.Ο καθένας γράφει αυτά που θέλει ή αυτά που νομίζει πως πρέπει να γράψει. Ίσως να διαφωνώ με κάποια αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνομαι και έξαλλη.

Η πιο καθοριστική στιγμή της καριέρας σου ποια ήταν;
Όταν αποφάσισα πως πρέπει επιτέλους να ανοίξω το δικό μου χώρο. Ήταν το σημείο όπου έκανα στροφή στον τρόπο σκέψης μου. Συνειδητοποίησα πως αν ήθελα να γίνω ανεξάρτητη έπρεπε να αποκτήσω ένα σταθερό σημείο, να γίνει «στέκι», και να φροντίσω να το μάθουν όλοι. Το σημείο το βρήκα στο Χαλάνδρι,ο τρόπος δουλειάς μου… βοήθησε να φτάσω το στόχο μου.

Ποιος άνθρωπος αποτελεί στήριγμα στην ζωή σου για τις εύκολες ή δύσκολες αποφάσεις σου;
Εδώ δεν χρειάζεται να πω πολλά, όλα αυτά τα χρόνια στήριγμα, βοηθός και φίλος είναι ο Βασίλης, ο άνδρας μου και ο πατέρας των παιδιών μου. Μαζί αντιμετωπίσαμε κάθε δυσκολία. Όλα τα εμπόδια που κατά καιρούς εμφανίζονταν τα προσπερνάγαμε μαζί.

Τι κατάλοιπα σου άφησε ο εφιάλτης που έζησες πρόσφατα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι;
Ο εφιάλτης καλά το είπες. Περιμένω τη στιγμή που θα τους πιάσουν μη ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε και νοιώσαμε εμείς αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που ήμασταν στα χέρια τους. Όπως σου είπα και πριν ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω το σοκ. Νομίζω πως θα ξαναμπούν στο σπίτι μας. Κάποιες εικόνες δύσκολα σβήνουν από τη μνήμη μας.

Φωτογραφία: Jiorgia Jester / Hair styling and make-up: www.freddymakeupstage.gr / Μίλτος couture / Styling: Giannis koka