Εκτυφλωτικά λαμπερή, κατακλύζει την pop σκηνή με το απαράμιλλο στυλ που την απογειώνει. Οι fans, υποκύπτουν στην γοητεία της φωνής της και η Shaya πιο ερωτευμένη από ποτέ καταφέρνει να μας εκπλήσσει συνεχώς με το προσωπικό της στίγμα στην μουσική!

Συνέντευξη: Έλενα Γεραρχάκη

Λατρεύεις να μεταμορφώνεσαι και παίζεις με το στυλ σου, το εκκεντρικό ντύσιμο θεωρείς πως είναι «τροφή» για την δουλειά σου;
Δεν είναι απαραίτητα τροφή για την δουλειά μου διότι το styling είναι ένας τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας μου. Είναι επίσης ένας τρόπος οπτικοποίησης των συναισθημάτων και της διάθεσης του κάθε ανθρώπου, το οποίο νομίζω πως είναι σημαντικό να εκφράζεται.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στην μουσική και τι είναι αυτό που σε σοκάρει;
Με γοητεύει η μουσική, για αυτό που είναι. Το πως κάθε τραγούδι είναι μοναδικό και καταφέρνει να δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα στον κάθε ένα. Αυτό που με σοκάρει είναι πως η μουσική δεν τελειώνει ποτέ και αυτή είναι η μαγεία της. Εννοώντας πως η μουσική δεν θα σταματήσει ποτέ να σε εκπλήσσει και πως είναι κάτι που το γνωρίζουμε πριν ακόμα γεννηθούμε και είναι μαζί μας από την μέρα που θυμόμαστε τους εαυτούς μας.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που επηρέασε θετικά, την μουσική σου ανατροφή καθώς και την καλλιτεχνική εξέλιξη σου;
Αναμφίβολα η οικογένεια μου. Πάντα έπαιζε μουσική στο σπίτι μου και ιδιαίτερα από μεγάλους καλλιτέχνες της soul μουσικής. Για την καλλιτεχνική μου εξέλιξη ευθύνονται πολλά πράγματα λόγω εμπειριών, βιωμάτων και σκληρής δουλειάς. You can only get better!

Λένε ότι σε περίοδο κρίσης η δημιουργικότητα ανθίζει. Πόσο δημιουργική είναι αυτή η περίοδος για εσένα;
Πιστεύω πως σε μια εποχή κρίσης είναι μια ευκαιρία να ξαναβάλουμε στόχους και να βρούμε το θάρρος να τους πραγματοποιήσουμε. Εμένα προσωπικά με έχει κάνει πολύ δημιουργική. Περνάω ατελείωτες ώρες στο στούντιο γράφοντας τραγούδια και μελετώντας πολύ μουσική, πράγμα που με κάνει πολύ ευτυχισμένη τις δύσκολες στιγμές.

Ξέρω πως τελευταία φλερτάρεις πολύ με την ιδέα «καριέρα στο εξωτερικό». Είναι η απάντηση σου σε όσους επιμένουν να σε περιορίζουν σε στερεότυπα;
Γράφω πολλά τραγούδια αυτή την περίοδο και η μουσική επίσης που γράφω είναι μία πιο ώριμη και πιο συναισθηματική μεριά της προσωπικότητας μου και πιστεύω πως θα έχουν καλύτερη τύχη σε μία αγορά, εκτός Ελλάδος.

Αν είχες μηχανή υψηλής ταχύτητας και μπορούσες να ταξιδέψεις στον χρόνο, θα έκανες στάση στην Eurovision ή θα έφευγες για το μέλλον χωρίς να κοιτάξεις ποτέ ξανά πίσω σου;
Δεν μετανιώνω για τίποτα και κάθε βήμα στην καριέρα μου είναι ένα μάθ ημα.Συνέχεια σκέφτομαι το επόμενο βήμα. Το ωραίο με την ζωή είναι ότι τα όνειρα, μέρα με τη μέρα μπορούν να αλλάξουν, να ανθίσουν και να γίνουν πιο όμορφα από αυτό που περίμενες. So I can’t wait so see how it will look…

Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που μπορεί να αποθεώσει την καριέρα σου αλλά για κάποιο λόγο δεν έχεις τολμήσει ακόμη;
Γενικά είμαι άνθρωπος που του αρέσει να τολμά και να ρισκάρει και νομίζω πως έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο της μουσικής. Έχω πολλά όνειρα ακόμα να πραγματοποιήσω και δεν με σταματά τίποτα. Το ταξίδι έχει σημασία και όχι ο προορισμός.

Είσαι εύθραυστη ή ακλόνητη στις σχέσεις σου;
Είμαι ακλόνητη στις σχέσεις μου γενικά. Μ’ αρέσει να μαθαίνω τον σύντροφο μου και να περνάω όμορφα.

Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι μοναξιά στην Ελλάδα;
Γενικά είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω πολλούς καλούς φίλους που τους έχω κάνει μέρος της οικογένειας μου και έτσι δεν είμαι ποτέ μόνη. Βέβαια υπάρχουν στιγμές που θα ’θελα να είναι ακόμα πιο μεγάλη έχοντας και την βιολογική οικογένεια κοντά μου.

Το ωραίο με την ζωή είναι ότι τα όνειρα μέρα με τη μέρα μπορούν να αλλάξουν, να ανθίσουν και να γίνουν πιο όμορφα από αυτό που περιμένεις.

 

Ποιος άνθρωπος της ζωής σου, όταν έρχεται στο μυαλό σου έχει αγγελική μορφή;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον πατέρα μου με φτερά αγγέλου (…γέλια), αλλά πάντα με προσέχει σαν ένας άγγελος.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κάνει ακόμα κοριτσίστικα όνειρα;
Ώωωωω… συνεχώς!!!! Ακόμα κοριτσάκι αισθάνομαι και δεν νομίζω αυτό να αλλάξει.

Θα μοιραστείς μαζί μας τους τρεις πρώτους στόχους της λίστας σου για το 2016;
Ο πρώτος στόχος που έχω για το 2016 είναι να τελειώσω τα τραγούδια και να αποφασίσω ποια θέλω να βάλω στον προσωπικό δίσκο που ετοιμάζω για το εξωτερικό. Δεύτερος στόχος μου είναι να πάρω το πτυχίο μου στην μουσική και τρίτος ίσως και πρώτος… να είμαι ακόμα πιο υγιείς και πιο αθλητική.

Ξέρεις να κερδίζεις τις εντυπώσεις με το θηλυκό και pop στυλ σου, μήπως στο μέλλον έχουμε να περιμένουμε πέρα από την μουσική σου και την δική σου κολεξιόν;
Μ’ αρέσει πολύ η μόδα όπως και να σχεδιάζω ρούχα και όχι μόνο. Ένας από τους μελλοντικούς μου στόχους είναι να κάνω μια δική μου κολεξιόν με ρούχα κολακευτικά με έντονη προσωπικότητα και δυναμισμό.

Τι είναι αυτό που θα κάνει ανυπόφορα γοητευτικό τον χειμώνα σου;
Είμαι πολύ ερωτευμένη και πιστεύω πως αυτό θα γοητεύσει πολύ τον χειμώνα μου.

Άρα υπάρχει η αγκαλιά, αφοσίωση, αγάπη και όλα αυτά τα συναισθήματα που κάνουν την ζωή μας, να μοιάζει πάντα λίγο ποιο όμορφη;
Ο έρωτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου και ευτυχώς έχω βρει αυτόν που όντως κάνει την ζωή μου να μοιάζει πολύ πιο όμορφη κάθε στιγμή της μέρας και με κάνει να ξεπερνάω τις δυσκολίες με χαμόγελο και ηρεμία!

Για την καλλιτεχνική μου εξέλιξη ευθύνονται πολλά πράγματα λόγω εμπειριών, βιωμάτων και σκληρής δουλειάς.