Γιώργος Παντελούκας

SUCCESS STORY

Αποτελεί έναν από τους νεότερους designers της Ελλάδας έχοντας στο ενεργητικό του χώρους άρτια διακοσμημένους σε όλη την επικράτεια. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες εμπιστεύονται και επιλέγουν το γούστο του. Ο νεαρός πολιτικός μηχανικός και διακοσμητής μας «διδάσκει» μαθήματα υψηλής αισθητικής σε μία χώρα που πάντα κρατάει την καλαισθησία της παρά τις εκάστοτε δυσκολίες. Σας παρουσιάζουμε το success story του Γιώργου Παντελούκα ο οποίος επέλεξε να κάνει καριέρα στην Ελλάδα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τα κατάφερε και πέτυχε!

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Κάτω από ποιες συνθήκες πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το design;
Πάντα υπήρχε ο σπόρος της κατασκευής και της αρχιτεκτονικής από το επαγγελματικό background της οικογένειάς μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το interior design εντελώς αυθόρμητα καθώς πάντα μου άρεσε το «ωραίο», το «καλαίσθητο» και το «ιδιαίτερο». Ήθελα ο κόσμος να βρίσκεται σε όμορφους χώρους και να απολαμβάνει εντελώς φυσικά και αβίαστα το καλόγουστο design ακόμα και στις λεπτομέρειες.

Έχεις διακοσμήσει τα μεγαλύτερα εστιατόρια, καφέ και club της Αθήνας. Θα μας αναφέρεις μερικά από τα έργα σου;
Μερικά από αυτά είναι το CASH (Κεφαλάρι), CHATEAU (Κηφισιά), Rock’n’Roll (Κολωνάκι), Akanθus (Λεωφ.Ποσειδώνος, Άλιμος-Πειραιώς), Nikkei (Κολωνάκι), CABARET@ROMEO (Ελληνικό), FAMILY (Βούλα), ΑΜΜΟΣ (Λεωφ.Ποσειδώνος, Άλιμος-Πόρτο Ράφτη), Aglio e Olio (Μύκονος), Αλμύρα (Μύκονος-Κηφισιά), Balzac (Πετρούπολη), Namas (Χαλκίδα)… Η λίστα με τα έργα είναι ατελείωτη και εμπλουτίζεται συνεχώς με project που το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.

Τι θεωρείς είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους συναδέλφους σου;
Η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα. Όλα τα project σχεδιάζονται ξεχωριστά, το καθένα με το δικό του μοναδικό ύφος. Κανένα από τα έργα δεν μοιάζει με το άλλο, καθώς δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ το οποίο εφαρμόζουμε κατ’ επανάληψη. Αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει και ο πελάτης και για αυτό έρχεται σε μας, γιατί ξέρει ότι το αποτέλεσμα εδώ θα είναι σίγουρα μοναδικό και αυθεντικό.

Πιστεύεις πως στις μέρες μας το να μιλάμε για διακόσμηση αποτελεί πολυτέλεια;
Όχι, η διακόσμηση δεν είναι πολυτέλεια. Όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι το βασικότερο και απαραίτητο στοιχείο για να ξεχωρίσει ένας χώρος από τη μάζα.

Ο Έλληνας έχεις καλό γούστο;
Ο Έλληνας έχει καλό γούστο. Και μάλιστα ψάχνεται αρκετά. Τόσο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων όσο και οι πελάτες που θα πάνε σε ένα μαγαζί, έχουν πλέον υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά το design και αναζητούν πάντα το καλύτερο και την καινοτομία στο concept.

Μπορεί να συνδυαστεί το υψηλό design με οικονομικές λύσεις;
Δυστυχώς όχι! Όταν μιλάμε για high-end design και όχι για συμβατές προτάσεις, καλώς ή κακώς, για να υπάρχει επιτυχία πρέπει να γίνει και η αντίστοιχη χρηματική επένδυση.

Η διακόσμηση δεν είναι πολυτέλεια θεωρώ πως είναι το βασικότερο και απαραίτητο στοιχείο για να ξεχωρίσει ένας χώρος από τη μάζα.

Είσαι ένας νέος, πετυχημένος επαγγελματίας, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνει κάποιος καριέρα στην χώρα μας;
Είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται πολύ δουλειά, καλός κύκλος γνωριμιών και πάνω από όλα, πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν γίνεται δηλαδή καριέρα τυχαία μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει κάποιος να συνδυάζει όλα τα παραπάνω για να πετύχει. Για μένα κάθε έργο είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Έχω άγχος και ο ίδιος για το αποτέλεσμα, όχι μόνο να βγει αυτό που θέλω, αλλά να αρέσει και στον κόσμο, γιατί τελικά εκεί έγκειται και η επιτυχία του μαγαζιού.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις στην δουλειά σου;
Θα έλεγα από τα δυσκολότερα είναι ο συντονισμός πολλαπλών έργων, συνεργείων, προμηθευτών, κατασκευαστών και λοιπών αρμοδιοτήτων που συμβαίνουν ταυτόχρονα συνήθως τις ίδιες χρονικές περιόδους λόγω των αυστηρών «deadlines» των επιχειρηματιών για το άνοιγμα των μαγαζιών τους.

Θεωρείς πως ακόμη υπάρχει χρήμα στην αγορά;
Φυσικά υπάρχει. Στον τομέα της εστίασης και της αναψυχής νέα μαγαζιά εξαπλώνονται ασταμάτητα.

Από πού εμπνέεται ο Γιώργος Παντελούκας;
Από την οικογενειακή γαλήνη. Όταν η οικογένεια μου και η προσωπική μου ζωή είναι καλά, τότε για μένα μπορεί να πάει καλά και η δουλειά. Η οικογενειακή ηρεμία και ευημερία με βοηθάει να εμπνέομαι, να είμαι συγκεντρωμένος και να έχω στόχο.

Τα επόμενα έργα σου, τι ετοιμάζεις;
Τα επόμενα έργα είναι πολύ δυνατά. Ετοιμάζουμε «Άννα Βίσση-Hotel Ermou» στην οδό Ερμού, «Playmen-Melisses-theBOX» στην Πειραιώς, «OOZORA Sushi Restaurant» σε ένα μοναδικό concept στο Κεφαλάρι, «Disco Sinderella» στο Κολωνάκι, «ROMEO» στην Πάτρα σε ανανεωμένο ύφος, «CENTRAL CLUB» στην Νέα Υόρκη και πολλά άλλα!