Παράδειγμα δημιουργικότητας, ισχυρής θέλησης και πρωτοπορίας. Ο Γιώργος Καραβατάκης στα 25 μόλις χρόνια αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο επιχειρηματία καθώς κατάφερε να ιδρύσει την πρωτότυπη εταιρεία «Εasystarter», την πρώτη επιχείρηση χρηματοδότησης νέων project, ιδεών και προτάσεων. Σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του νεαρού φέρελπι businessman αποτελεί η γνωριμία του και η μετέπειτα συνεργασία του με τον γνωστό επιτυχημένο επιχειρηματία Νίκο Κοκλώνη. Οι δύο τους μαζί δίνουν το καλύτερο παράδειγμα ενάντια στην οικονομική κρίση αποδεικνύοντας έμπρακτα πώς στην χώρα μας μπορείς ακόμη να πρωτοτυπήσεις, να ξεχωρίσεις και να πετύχεις!

 

Συνέντευξη : Βαγγέλης Καράλης 

Είσαστε ιδρυτής της «Εasystarter», μιας πρωτότυπης εταιρείας στην Ελλάδα η οποία αναδεικνύει καινοτόμες προτάσεις, ιδέες και project από φιλόδοξους και
ταλαντούχους «υποψήφιους» επιχειρηματίες. χρηματοδοτώντας τους. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Πώς γίνεται η χρηματοδότηση;

Πρόκειται για μια crowdfunding πλατφόρμα η οποία αποσκοπεί βάση της δύναμης τωνπολλών να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο που χρειάζεται ένας νέος επιχειρηματίας για το όνειρο/project του. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε αλλά και ναστηρίξουμε μέσα από την «μαζική χρηματοδότηση», τις ιδέες των ανθρώπων, που προορίζονται για να αλλάξουν ή και να αναβαθμίσουν τον κόσμο που ζούμε. Η χρηματοδότηση γίνεται πολύ απλά . Αρκεί να μπει κάποιος στο site: www.easystarter.gr να εξερευνήσει τα διάφορα project τα οποία και έχουν ανέβει και όταν αποφασίσει ποιο project τον αντιπροσωπεύει και θέλει να το χρηματοδοτήσει τότε επιλέγει είτε «Απλή Δωρεά» όπου βάζει από 1 ευρώ έως όσα θέλει είτε με επιλογή κάποιας από τις «Ανταμοιβές» του project όπου εκεί πληρώνει τα ανάλογο αντίτιμο που έχει η κάθε ανταμοιβή.

Ποιό είναι το προφίλ των ανθρώπων που μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία σας, από ποιές επαγγελματικές κατηγορίες;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ αρκεί κάποιος να πιστεύει στην ιδέα του να έχει την θέληση και την επιμονή να πετύχει το στόχο του και να πιστεύει στην δύναμη των πολλών! Δεν έχει να κάνει με πτυχία, τίτλους, εμπειρία και γνώσεις. Έχει να κάνει με καινοτομία, θέληση και προσπάθεια.

Πώς σας ήρθε η έμπνευση και η ιδέα για την δημιουργία της «Easystarter»;
Η ιδέα αυτή μου ήρθε την περίοδο που ζούσα στη Νέα Υόρκη όπου εκεί συνειδητοποίησα το πως δημιουργούνται και αναπτύσσονται οι startups. Το crowdfunding εκεί είναι πολύ διαδεδομένο και η πλειοψηφία των νέων το χρησιμοποιεί για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Στη Ευρώπη δεν έχει τόσο μεγάλη απήχηση όσο στην Αμερική αλλά παρατηρώ ότι η ανάπτυξη και η διάδοση του crowdfunding έχει απίστευτους ρυθμούς. Στην Ελλάδα πάλι, είναι μια άγνωστη ακόμη έννοια στους περισσότερους γι’αυτό και έχουμε συναντήσει πάρα πολλές δυσκολίες στο έργο μας. Πάντως ο κόσμος ανταποκρίνεται και σιγά-σιγά εξοικειώνεται με αυτό.

Κεντρικό σλόγκαν της εταιρείας σας είναι, το: «Πιστεύουμε στην δύναμη των πολλών». Πώς ακριβώς το εννοείται;
Υπάρχει μια δύναμη στον κόσμο, η οποία δε μοιάζει με καμία άλλη. Τόσο μοναδική που ξεπερνά κάθε φαντασία. Τόσο ισχυρή που μπορεί να αλλάξει ζωές και ακούει στο όνομα… «Η δύναμη των πολλών». Εκεί πιστέψαμε και εμείς στην Easystarter και δημιουργήσαμε την μεγαλύτερη πλατφόρμα «χρηματοδότησης» στην Ελλάδα, η οποία αποδεικνύει καθημερινά πως όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, τα πάντα είναι πιθανά.

Στα 25 μόλις σας χρόνια καταφέρνετε να διατηρείτε μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία. Αντιμετωπίζετε δυσκολίες;
Φυσικά! Δυσκολίες αντιμετωπίζω καθημερινά με όλες τις εταιρείες στις οποίες είμαι μέτοχος καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και συνεχώς πρέπει να είμαστε πάντα πιο μπροστά από τις αλλαγές και τις καινοτομίες της εκάστοτε αγοράς που αναμιγνυόμαστε. Με την «Easystarter» είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς οι Έλληνες δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι με την έννοια του crowdfunding και πολλές φορές παρατηρώ μία αμφιβολία και μία διστακτικότητα στο κοινό μας. Πολλοί το βλέπουν ότι είναι έρανος. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και δεν έχει να κάνει με ελεημοσύνη άλλα με ένα είδος χρηματοδότησης το όποιο σου αποφέρει και μια ανταπόδοση. Άλλωστε, χρηματοδότηση δεν σημαίνει απόλυτα λαμβάνω τόκο ή ποσοστό !

Παρόλο που έχετε ζήσει στο εξωτερικό, αποφασίσατε να επενδύσετε στην χώραμας. Πιστεύετε στις δυνατότητες των Ελλήνων;
Αγαπάω την χώρα μου και δεν θα ξεχάσω το ποσό μου έλειπε όταν ζούσα εξωτερικό.
Επένδυσα και στην Ελλάδα διότι πιστεύω σε ένα καλύτερο μέλλον και φυσικά γιατί πιστεύω ότι είμαστε μια χώρα με πολύ έξυπνα μυαλά και πολλές δυνατότητες. Άλλωστε το παρατηρώ αυτό κάθε μέρα με τα project τα όποια δεχόμαστε όπου μερικές φορές με αφήνουν έκπληκτο.

Υπάρχει μια δύναμη στον κόσμο, η οποία δε μοιάζει με καμία άλλη. Τόσο μοναδική που ξεπερνά κάθε φαντασία τόσο ισχυρή που μπορεί να αλλάξει ζωές και ακούει στο όνομα… Η δύναμη των πολλών!!!

Θεωρείτε πώς οι νέοι μπορούν μέσα από καινοτόμες ιδέες και λύσεις να δώσουν λύση στην κρίση;
Για έμενα πέρα από τις αλλαγές που πιστεύω ότι χρειαζόμαστε στην γραφειοκρατία του δημοσίου και στη φορολογική πολίτικη των επιχειρήσεων θεωρώ ότι ναι, οι καινοτόμες ιδέες είναι ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για να βγούμε από την κρίση. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας και να μην αναγκάζουμε τους νέους να καταφεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον αυτό πρέπει να τους το προσφέρει η ίδια η χώρα μας μέσα από την πολιτική της και την στήριξη στις νέες επιχειρήσεις.

Συνεργάζεστε με τον γνωστό και επιτυχημένο επιχειρηματία Νικόλαο Κοκλώνη. Πώς
προέκυψε αυτή η συνεργασία;
To Νίκο Κοκλώνη τον γνώρισα μέσα από την «Airfasttickets» όπου και ξεκίνησα να εργάζομαι το 2014. Στην αρχή δεν τον είχα δει γιατί έλειπε (ήταν στα κεντρικά γραφεία στην Νέα Υόρκη) όμως όταν επέστρεψε θυμάμαι, είχε έρθει στο λογιστήριο και μας είπε ότι έψαχνε το νέο του βοηθό για την θέση του «Executive project manager of the Ceo and President». Κατευθείαν δήλωσα ότι ενδιαφέρομαι (μαζί με άλλα 3 άτομα) και τελικά ήμουν τυχερός αφού επέλεξε εμένα! Στην αρχή, δοκιμαστικά για τρεις μήνες, αλλά ευτυχώς με πίστεψε, έκρινε ότι μπορώ να αντεπεξέλθω και έτσι με κράτησε σε αυτή τη θέση. Μετά από αυτό μετακόμισα στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θυμάμαι τον εαυτό μου σε μεγάλα «meeting room» σε διάφορες χώρες του κόσμου (Κίνα, Ταΐβάν, Ντουμπάι, Καλιφόρνια, Γερμανία, Κατάρ) με πετυχημένους και διάσημους επιχειρηματίες να συζητάμε σχετικά με την «Αirfasttickets». Απίστευτη εμπειρία όλα αυτά για εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ!

Έχουν γραφτεί, έχουν ακουστεί πολλά για τον Νίκο Κοκλώνη, αναφορικά με την περιπέτεια που είχε με την «Αirfasttickets». Εσείς, ως επιχειρηματία και ως άνθρωπο πώς τον κρίνετε;
Ο Νίκος Κοκλώνης δεν είναι απλά συνέταιρος, είναι μέντορας και αδελφός μου. Του χρωστάω πάρα πολλά και δεν θα ξεχάσω πότε το πόσο με βοήθησε να χτίσω το επιχειρηματικό μου προφίλ και να κοιτάω τον επιχειρηματικό τομέα από την δική του ξεχωριστή και πετυχημένη πλευρά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ και νιώθω τυχερός που συνεργάζομαι με μια… διάνοια, γιατί όπως έλεγαν και οι επιχειρηματίες που συναντούσαμε: «Nikos is a genius!».

Τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
Αυτή τη στιγμή πραγματικά έχω πάρα πολλά, καθώς στήνουμε κάποιες νέες εταιρείες αλλά όσον αφορά την «Easystarter», στόχος μας είναι το λανσάρισμα της στην Αγγλία τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια σε άλλες δυο χώρες μέχρι το καλοκαίρι.

Που μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες και στοιχεία για την «Εasystarter»;
Αρκεί να επισκεφτεί τη σελίδα μας και στη συνέχεια να περιηγηθεί στα πεδία: «Τι είναι τοEasystarter», «Πως λειτουργεί» και «Οδηγός Χρήσης», ή πολύ απλά να επικοινωνήσει με το προσωπικό μας.

Easystarter
Τηλ. 6951974629, 194 Λεωφ. Συγγρού Καλλιθέα 17671
Email : giorgos@easystarter.com