Ευτυχία Λαζάρου

Η φινέτσα της σε αφοπλίζει, η ζωή της με την μόδα συναρπαστική δείχνοντας ξεκάθαρα το στίγμα πως είναι γεννημένη μοντέλο. Η σχέση της με τα social media πληθωρική, μέσα από τις φωτογραφίες της δίνει ένα έντονο χρώμα στην διάθεση μας. Δροσερή και γεμάτη λάμψη είναι το επίκεντρο σε κάθε πασαρέλα!

Συνέντευξη: Έλενα Γεραρχάκη

Ήσουν από μικρή η όαση του σχολείου ή μεγαλώνοντας αισθάνθηκες ότι πήρε άλλη διάσταση η ομορφιά σου;
Δεν ήμουν πάντα έτσι, πίστεψε με. Ήμουν πιο παιδί ζούσα την κάθε ηλικία και θα με έλεγες πιο αγοροκόριτσο. Δεν με ένοιαζε η εμφάνιση. Εάν δεν ήταν οι φίλες μου να συμπληρώσουν την αίτηση, δεν νομίζω να είχα πάει στα καλλιστεία.

Φτάνει μόνο η εξωτερική εμφάνιση για να γίνει κάποια μοντέλο προδιαγραφών ή χρειάζονται και άλλα προσόντα;
Φυσικά και δεν είναι μόνο η ομορφιά. Πρέπει να έχεις και ένα υπόβαθρο παιδείας (αρχές και μόρφωση), να είσαι επαγγελματίας, να έχεις τρόπους, να ξέρεις να συνεργάζεσαι και να μιλάς ξένες γλώσσες. Άλλα θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι να δίνεις το προσωπικό σου στίγμα, να έχεις προσωπικότητα, ότι δεν είσαι ένα ακόμα ωραίο κορίτσι.

Πως σε αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και πως οι άντρες μετά την στέψη υπάρχουν έντονες διάφορες;
Ειλικρινά πριν τον διαγωνισμό ήμουν πιο ντροπαλή. Φυσικά και με φλέρταραν στο δρόμο άλλα προσπαθούσα να μην δείχνω ότι καταλάβαινα. Μετά το διαγωνισμό, τα πράγματα άλλαξαν λίγο. Άλλα το πιο σημαντικό ήταν ότι άρχισαν και κορίτσια να με θαυμάζουν. Οι άνθρωποι λένε πως τα κορίτσια ζηλεύουν το ένα το άλλο άλλα εγώ δεν το πιστεύω. Για αυτό θεωρώ σημαντικό να απαντώ σε όσα περισσότερα μηνύματα κοριτσιών για θέματα αισθητικής και ομορφιάς. Αγαπώ να το κάνω αυτό, γιατί παίρνω δύναμη και θεωρώ ότι βάζω ένα μικρό λιθαράκι στην όμορφη εικόνα κάθε κοπέλας.

Πρέπει πάντα μια τόσο αισθησιακή και φίνα γυναίκα όπως εσύ, να αποδεικνύει πως έχει μυαλό; Και αν ναι, ποια η γνώμη σου για αυτό;
Το να είσαι μοντέλο και χαζή είναι κάτι που μονό αν είσαι αφελής πιστεύεις. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το modeling δεν είναι μόνο επιδείξεις, φωτογραφίσεις ρούχα. Εάν δεν έχεις τρόπους, αν δεν ξέρεις να συμπεριφερθείς και δεν έχεις μόρφωση δεν θα μπορέσεις να μείνεις στο χώρο για πολύ. Στην εποχή μας, τα περισσότερα μοντέλα έχουν μεταπτυχιακά μίλανε 3-4 γλώσσες και έχουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Δεν είμαστε απλά κούκλες που τις ντύνουν. Άλλα έχεις δίκαιο, πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε χαζοί και να προσπαθούμε σκληρότερα για να ατυχούμε. Είναι εύκολα να βάζεις ταμπέλες και να κακοχαρακτηρίζεις ένα μοντέλο.

Σε τρομάζει ο χρόνος;
Ο χρόνος είναι ένα θέμα. Αλλά αν στη ζωή σου είσαι ευτυχισμένος ο χρόνος κυλά σωστά. Φυσικά και δεν σταματάμε να προσέχουμε τον εαυτό μας. Όχι μόνο τα μοντέλα άλλα κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει το καλύτερο για αυτήν. Είμαστε κορίτσια άλλωστε… Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως ο χρόνος πρέπει να είναι σύμμαχος μας. Το να μεγαλώνεις είναι μια φυσιολογική διαδικασία που πρέπει να δεχτούμε. Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της.

Είσαι σύμβολο ομορφιάς και μοντέλο υψηλού επιπέδου με κομψότητα, έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στο χώρο του modeling και αν ναι, πως τις ξεπερνάς;
Μετά τον διαγωνισμό και την στέψη μου, άνοιξαν πόρτες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αν σκεφτεί κανείς και την κρίση που περνάμε και την κρίση γενικά στο χώρο του modeling θα έλεγα ότι είμαι από τις τυχερές που ακόμα δουλεύω αρκετά. Νοιώθω ευλογημένη και ευγνώμων για αυτό. Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες δεν είναι όλα ρόδινα και σίγουρα θα αντιμετωπίσω περισσότερες. Αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο θετικά, να κάνω μικρά βήματα και να απολαμβάνω κάθε στιγμή. Εάν εκτιμάς ότι σου δίνει η ζωή γίνεσαι πιο δεκτικός σε οτιδήποτε, είτε αρνητικό είτε θετικό.

Έχουν βρεθεί στον δρόμο σου «κλώνοι» και «ψευτοντίβες» προσπαθώντας να επηρεάσουν την καριέρα σου;
Δεν νομίζω ή τουλάχιστον και αν συμβαίνει έχω αναπτύξει ένα μηχανισμό απόρριψης σε τέτοιου είδους άτομα. Δεν ασχολούμαι κοιτάω μόνο την δουλειά μου χωρίς να με νοιάζει τι κάνει και τι είναι ο καθένας. Προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας.

Για ποιο λόγο θεωρείς ότι όλο και περισσότερο νεαρές γυναίκες σχεδόν αναρίθμητες, χωρίς να έχουν τα ανάλογα προσόντα, εισβάλλουν στο χώρο, κάνοντας τα πάντα για να αποκτήσουν έναν τίτλο;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση και δεν είμαι σίγουρη εάν έχω σωστή απάντηση. Φαντάζομαι πως τα περισσότερα κορίτσια σκέφτονται ότι ο χώρος μας είναι λαμπερά φώτα, φωτογραφίσεις, ρούχα, περιοδικά, ταξίδια. Για αυτό κάνουν τα πάντα πλέον για να μπουν στο χώρο. Πιστέψτε με δεν είναι μόνο αυτά. Εάν δεν είσαι επαγγελματίας, εάν δεν δουλεύεις σκληρά η κάποιες φόρες σε βαθμό εξαντλητικό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλει ο φωτογράφος ή σχεδιαστής, ο χώρος δεν είναι εύκολος. Δεν έχεις πάντα προσωπική ζωή. Έχω χάσει αρκετά γενέθλια πολύ καλών μου φίλων ή άλλες σημαντικές στιγμές γιατί απλά δεν μπορούσα να πάω. Είναι ένας πραγματικά μαγικός κόσμος και η συμβουλή που θα έδινα σε ένα κορίτσι που θέλει να μπει τώρα στο χώρο είναι να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Εάν το κάνουν μόνο για τα λεφτά ή δεν θέλουν να δουλέψουν σκληρά, ας μην προσπαθήσουν.

Είσαι από τους ανθρώπους που ακολουθούν πάντα ένα «ισχυρό θέλω» και όπου σε βγάλει ή ένα «πρέπει»;
Συνήθιζα να ακολουθώ τα πρέπει και όχι τα θέλω μου. Αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι τα θέλω μου πρέπει να είναι πιο πάνω από τα πρέπει. Εάν νοιώθεις καλά εσύ με τον εαυτό σου, ότι δεν τον ρίχνεις και δεν καταπιέζεσαι αποδίδεις καλύτερα και στη δουλειά σου. Φυσικά και κάποιες φορές βάζεις τα πρέπει πιο πάνω αν θες να είσαι επαγγελματίας αλλά το ζητούμενο είναι να βρεις μια ισορροπία.

Υπάρχει στην ζωή σου συντροφικότητα και μια αγκαλιά που σου δείχνει με πράξεις πως «ότι και αν συμβεί είμαι εγώ εδώ»;
Φυσικά. Εάν κάποιος δεν έχει κάποιον να ενδιαφέρεται πραγματικά, δεν πρόκειται να επιβιώσει στο χώρο. Είμαι τυχερή που έχω αληθινούς φίλους, λίγους αλλά καλούς, που με στηρίζουν σε όλα. Μαζί τους χαλαρώνω, βλέπω τα πράγματα πιο προσγειωμένα, είμαι ο εαυτός μου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η μητέρα μου. Από εκείνη παίρνω συμβουλές, πάντα με στηρίζει και έγινα αυτό που έγινα χάρη σε εκείνη. Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε μια ομορφιά που ήταν ένα βήμα προς την κατάκτηση του ονείρου μου αλλά χωρίς τη μαμά μου δεν νομίζω να τολμούσα αυτό το βήμα.

Η δημιουργία οικογένειας είναι κάτι που σε τρομάζει ή μια σκέψη που αιχμαλωτίζει την καρδιά σου όμορφα;
Είναι πολύ νωρίς να το σκεφτώ, είμαι μόλις 25 και τώρα ξεκινάω την καριέρα μου. Αλλά φυσικά και θέλω να κάνω οικογένεια. Μεγάλωσα μέσα σε μια αγαπημένη και γεμάτη κατανόηση οικογένεια για αυτό θέλω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε μια τέτοια οικογένεια. Η οικογένεια άλλωστε είναι η δύναμη μας.

Ακαταμάχητη με αστείρευτη γοητεία άρρηκτα συνδεδεμένη με όλα όσα χρειάζεται ένα μοντέλο για διεθνή καριέρα, ότι ονειρευτείς τελικά μπορείς και να το ζήσεις;
Εάν το πιστεύεις και δουλεύεις σκληρά τότε όλα γίνονται. Κοιτάξτε τα top models. Δούλεψαν σκληρά και έφτασαν στην κορυφή. Δυσκολίες και αντιξοότητες θα υπάρχουν πάντα το θέμα είναι να μην το βάζεις κάτω. Ο χώρος του Modeling θέλει υπομονή και επιμονή.