Συνέντευξη: Κεν Αλεξανδράτος

Η Ελένη Βαΐτσου δεν χρειάζεται συστάσεις. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της σειράς «Μπρούσκο», που σαρώνει σε τηλεθέαση εδώ και τρία χρόνια έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των τηλεθεατών, όχι μόνο με την εξαιρετική ερμηνεία της στη σειρά, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία και δημόσια εικόνα της. Νέα, όμορφη και πολύ ώριμη για την ηλικία της έχει όλο το μέλλον μπροστά της για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να βρεις δουλειά πριν από το «Μπρούσκο»;
Πριν το «Μπρούσκο», δεν είχα μπει στην διαδικασία να ψάξω για δουλειά, γιατί ήμουν στην δραματική σχολή. Το «Μπρούσκο» ήρθε στην ζωή μου εντελώς απρόσμενα.

Πώς νιώθεις που εν μέσω κρίσης έχεις δουλειά;
Πάρα πολύ τυχερή και ευγνώμων, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι παραγωγοί. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο σαν χώρα, και πολλοί αναγκάζονται να κάνουν άλλες δουλειές, που δεν τους εκφράζουν απλά για να επιβιώσουν. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν νιώθω διπλά τυχερή που μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ.

Τελικά, θα παραμείνεις στη σειρά;
Εάν και εφόσον η σειρά συνεχιστεί εγώ έχω πει ότι θα συνεχίσω .Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε εν μια νυκτί, χρειάστηκε να το σκεφτώ αρχικά και να σιγουρευτώ ότι θα μπορώ να αντεπεξέλθω για ακόμα μια χρονιά στις απαιτήσεις του σήριαλ.

Κατά πόσο σε αγχώνει για το μέλλον η επιτυχία του «Μπρούσκο»;
Η επιτυχία με χαροποιεί δεν με αγχώνει, μου δίνει την ώθηση να βελτιώνομαι και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό που με αγχώνει κάπως είναι η ταύτιση με τον ρόλο που υποδύομαι μην σταθεί εμπόδιο στο να με δεχτεί το κοινό σε κάτι διαφορετικό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζεις στην Κύπρο;
Στην αρχή όταν πρώτο πήγα Κύπρο με δυσκόλεψε πολύ η διάλεκτος . Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν μπορώ να βρω φαγητό εύκολα όταν τελειώνω τα νυχτερινά γυρίσματα, γιατί δεν υπάρχει delivery μετά τις δέκα.

Οι άντρες σε πλησιάζουν πιο εύκολα πλέον που είσαι αναγνωρίσιμη;
Όχι δεν με πλησιάζουν εύκολα αλλά ούτε και πρίν γίνω αναγνωρίσιμη. Νιώθουν πως δεν είμαι αρκετά προσεγγίσιμη. Παρόλα αυτα δεν ειμαι διατεθειμένη να αλλάξω τη συμπεριφορά μου ή να φερθώ κάπως πιο χαζοχαρούμενα για να γίνω προσιτή!

Τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να σε κερδίσει;
Ένας άνδρας για να με κερδίσει θα πρέπει να είναι ευγενικός και ειλικρινής. Απεχθάνομαι την δηθενιά και τους άνδρες που απαξιώνουν τους υπόλοιπους.

‘Εχει τύχει να σε απαξιώσει σύντροφος σου;
Όχι, γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον που να με περιφρονεί ή να μου δημιουργεί ανασφάλειες. Είναι όμως κάτι το οποίο έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να σκηνοθετήσεις ένα έργο θα το έκανες στην τηλεόραση ή στο θέατρο;
Στην τηλεόραση δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν διαθέτω τις τεχνικές γνώσεις, ακόμα. Στο θέατρο όμως είναι κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ να συμβεί κάποια στιγμή. Βρίσκω το κομμάτι αυτό πολύ δημιουργικό και πολλές φορές διαβάζοντας θεατρικά έργα φαντάζομαι πως θα ήθελα να τα δω επί σκηνής. Έχω υπάρξει στο παρελθόν βοηθός σκηνοθέτη και έχω πάρει πολλά πράγματα.

Σε αγχώνει η αρνητική κριτική ;
Δεν με αγχώνει η αρνητική κριτική, ίσα ίσα αν είναι καλοπροαίρετη μπορει να με βοηθήσει να βελτιωθώ! Δεν με ενοχλεί το τι πιστεύει κάποιος που δε με γνωρίζει προσωπικά. Με ενοχλεί όμως πάρα πολύ και το βρίσκω φοβερά προσβλητικό, να παραποιούν τα λεγόμενα μου από συνεντεύξεις.

Έχει υπάρξει κάτι χαρακτηριστικό;
Έχει συμβεί σε συνέντευξη να κόψουν την απάντηση μου και να βγει διαφορετικό νόημα, έχουν προσθέσει πράγματα που δεν έχω πει ποτέ και έχει τύχει να μπλέξουν συνέντευξη μου με συνέντευξη συναδέλφου μου και να έχει χρεωθεί δικές μου απαντήσεις.

Θα έκανες ποτέ οικογένεια για να δώσεις χαρά στους γονείς σου;  
Δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να κάνω κάτι που δεν θέλω ή για το οποίο δεν είμαι έτοιμη για να ευχαριστήσω κάποιους ή για να γίνω αρεστή.

Αν σου έλεγα να μου ζωγραφίσεις κάτι τι θα ήταν αυτό;
Θα ζωγράφιζα ένα λουλούδι, ένα καρουσέλ και μια πεταλούδα.

Φωτογραφία: Marina Dagre  /  Hair styling and make-up: www.freddymakeupstage.gr   /  Celebrity skin ρούχα, παπούτσια jeffrey cambell, “favela” Κολωνάκι Χαλάνδρι.