Δημήτρης Στρέπκος

CELEBRITY SKIN

Ο Δημήτρης Στρέπκος χαρίζει μοναδικά looks στον καλλιτεχνικό χώρο που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, διατηρεί το προσωπικό του στίγμα στην μόδα και πολλές φορές απασχολεί αρκετά την fashion κοινότητα με την εξάπλωση του brand «Celebrity Skin» στην διεθνή αγορά. Οι κομψές του δημιουργίες μαγνητίζουν τα βλέμματα όπου σκιαγραφούν στιλ σέξι και γεμάτο αυτοπεποίθηση σε γυναίκες και άντρες, ενώ πάντα δίπλα του βρίσκεται η αγαπημένη του Έλενα Μπάρλα!

Συνέντευξη: Έλενα Γεραρχάκη

Ο χώρος της μόδας είναι ένα ολόκληρο σύμπαν τελικά Δημήτρη μου;
Είναι μια πραγματική ζωή, στην καθημερινότητα μας και δεν περιορίζεται μόνο στα defile ή στα editorials. Είναι η οπτική γωνία που βλέπουμε την πραγματικότητα και εντοπίζεται και στα πιο απλά καθημερινά πράγματα. Προσωπικά δεν έχω ζήσει ποτέ εκτός μόδας. Είναι το natural περιβάλλον μου.

Τα ρούχα των celebrity skin αποκαλύπτουν σε κάθε γυναίκα ένα νέο πρόσωπο της θηλυκότητας. Αισθησιακά και κομψά με απόλυτη ακρίβεια εφαρμογής. Από που αντλείς έμπνευση για δημιουργικότητα;
Με εμπνέει το θέατρο, η τέχνη και η μουσική. Έλκομαι από το αλλόκοτο, το bizarre. Δεν παρακολουθώ την πρόγνωση μόδας, αλλά βλέπω τις δουλειές των συναδέλφων μου και πολλές φορές εντυπωσιάζομαι.

Όταν συνεργάζονται καλλιτέχνες μαζί σου, είναι σαν να αρχίζουν ένα ταξίδι στην λάμψη, δίνεις στον καθένα ξεχωριστό στυλ, που το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστικό. Είναι σαν παιχνίδι για εσένα, η όλη διαδικασία;
Δεν είναι ακριβώς παιχνίδι, αλλά η πραγματικότητα μου. Κυριολεκτικά απολαμβάνω να δημιουργώ για καλλιτέχνες/παραστάσεις/performers, γιατί έτσι το ρούχο επικοινωνεί με μεγαλύτερη μερίδα κόσμου και το avant garde κίνημα της μόδας αποκτά πιο commercial elements. Δεν είναι πάντα εύκολο ούτε διασκεδαστικό, είναι όμως καλλιτεχνικά δημιουργικό.

Πολλοί καλλιτέχνες αφήνονται στις άπειρες δημιουργικές ιδέες σου, εξασφαλίζοντας δυναμικές παρουσίες στο κόκκινο χαλί, εμφανίσεις πολυσυζητημένες, πρωτοσέλιδα σε περιοδικά. Όταν ξεκινούσες την καριέρα σου μπορούσες να φανταστείς την ζωή σου στο τώρα;
Όσο και να φαίνεται περίεργο θεωρώ ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει τίποτα και ακόμα είμαι στην αρχή μου. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο της μόδας σαν στυλίστας και art director, σαν designer μόδας. Σαν «Celebrity Skin» έχουμε ακόμα πολλά να αποδείξουμε, σίγουρα όμως όλα αυτά αποτελούν μια επιβεβαίωση πως είμαστε σε καλό δρόμο.

Ποια είναι η μούσα σου;
Η Kate Bush, με την αιθέρια φωνή της!

Τα editorial μόδας στα ελληνικά περιοδικά θεωρείς ότι είναι ευτελή χωρίς αισθητική ή ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια;
Δεν μ’αρέσει να είμαι αφοριστικός και κάθε προσπάθεια είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη. Εκτιμώ επίσης μεγάλο αριθμό συναδέλφων, φωτογράφων, art directors. Αυτή είναι η θετική πλευρά! Τα editorials των Γιώργου Κατσανάκη, Ερρίκου Ανδρέου, Βαγγέλη Κύρη, και της Φένιας Λαμπροπούλου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ξένες αντίστοιχες δουλειές. Με ενοχλεί όμως η υποτίμηση στην Ελληνική δημιουργία. Η μελανή πλευρά της ιστορίας της Ελληνικής μόδας είναι πως όλοι δηλώνουν πως ασχολούνται με τη μόδα, ενώ απέχουν έτη φωτός από αυτήν. Κατ’ επέκταση πολλά editorials είναι απλά αστείες υποθέσεις και κακές αντιγραφές.

Αναπάντεχοι συνδυασμοί, δίνοντας μια «Celebrity Skin» πνοή στην μόδα του 2016, ποιο στοιχείο είναι αυτό το Χειμώνα πρωταγωνιστής στην κολεξιόν σας; Τι θα φορέσουμε για να είμαστε κομψές κ να νιώσουμε και εμείς λίγο σταρ;
Το Nude color σε αξεσουάρ και ρούχα, θεωρώ ότι θα πρωταγωνιστήσει. Σταρ είναι όλοι οι άνθρωποι καθημερινά, με ή χωρίς «Celebrity Skin», αρκεί να είναι ο πραγματικός τους εαυτός!

Έχεις ζήσει ίντριγκες και ευτράπελα στην showbiz; Γίνονται «εγκλήματα» στο όνομα της μόδας;
Καθημερινά και ανελλιπώς! Το πιο χαρακτηριστικό ήταν η πτώση της Πέμυς Ζούνη στη πασαρέλα μας. Το οποίο όλοι γνωρίζετε. Αυτό που δεν γνωρίζετε, είναι τα καθημερινά που βιώνουμε. Κραξίματα, θαψίματα κλπ. Όμως πραγματικά κάθε ώρα που συμβαίνει αυτό απλά ποστάρω μια εικόνα στα social media. Δεν με επηρεάζουν και δεν απαντάω ποτέ δημόσια.

Οι Έλληνες σχεδιαστές αντιγράφονται μεταξύ τους;
Παγκόσμια γίνεται αυτό. Γιατί η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση;

Πως σου φάνηκε η πολυσυζητημένη εβδομάδα μόδας στην Αθήνα;
Η ακύρωση της συμμετοχής μας την τελευταία στιγμή, δείχνει τη στάση μας όχι απέναντι στο AXDW αλλά στην γενικότερη κρίση στην Ελλάδα. Θεωρήσαμε με την Ελένη Μπάρλα, πως δεν ήταν η κατάλληλη εποχή να δείξουμε τις δημιουργίες μας με όλα αυτά τα προβλήματα γύρω μας. Είμαστε παιδιά του fashion week και θα παραμείνουμε. Οι designers οφείλουν να δείχνουν στην εβδομάδα μόδας.

Ποια είναι η άποψη σου για την σημερινή κρίση; Ελπίζεις στην αντιστροφή του κλίματος;
Με προσεκτικές κινήσεις και σχεδιασμό ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Οι «Celebrity Skin» δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ελπίζουμε να αντέξουμε. Time will tell.
Η μόδα είναι πάθος για μια μερίδα ανθρώπων συνδεδεμένη με την ψυχή τους και απελπισία για κάποιους άλλους, τι θα συμβούλευες και τις δυο περιπτώσεις;
Dare to live your life! Οι fashionists να συνεχίσουν να παθιάζονται και οι απελπισμένοι απλά να την απολαύσουν.