Γιώργος Γερολυμάτος

Ο Γιώργος Γερολυμάτος, ένας από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές της γενιάς του έχοντας γράψει την δική του ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο συνεχίζει δυναμικά τις εμφανίσεις του σε γνωστό πιάνο μπαρ της Αθήνας, το «GOLD RESTO CAFÉ BAR» στο Περιστέρι. Σε μια συνέντευξη ψυχής αναπολεί μαζί μας τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος έχοντας συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές. Μας μιλάει για τις γυναίκες της ζωής του, τις φανατικές του θαυμάστριες, αλλά και για τα «πισώπλατα μαχαιρώματα» στο χώρο του. Πιο συνειδητοποιημένος και ώριμος από ποτέ μας εξομολογείται τον έρωτά του, με την σύζυγό του Μαίρη και συγκινημένος μας μιλάει για τον καρπό του έρωτά τους, την 7χρονη τους κόρη, η οποία αποτέλεσε για αυτόν αιτία να ξεκινήσει την ζωή του από την αρχή για να την μεγαλώσει με τις αρχές και αξίες που ο ίδιος έχει στην ζωή του.

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Ο Γιώργος Γερολυμάτος συνεχίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην μουσική σκηνή κάνοντας τους παλιούς να θυμούνται και τους νέους να μαθαίνουν. Από πού αντλείτε ενέργεια και δημιουργικότητα;
Ενέργεια αντλώ από το γεγονός ότι καλλιτέχνης γεννήθηκα και καλλιτέχνης θα ήθελα να πεθάνω, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ να κάνω κάτι άλλο στην ζωή μου. Δεύτερον τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ επιλεκτικός στους χώρους που θα τραγουδήσω και αυτό μου κάνει πολύ καλό ψυχολογικά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σας απολαμβάνουμε στο «GOLD RESTO CAFÉ BAR» στο Περιστέρι. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας μέχρι τώρα;
Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες! Είχα χρόνια να πετύχω ένα μαγαζί «διάνα». Ένας χώρος στα δικά μου μέτρα και σταθμά που θυμίζει κάτι από το παρελθόν, ένα πιάνο μπαρ, με επιλεγμένες μουσικές. Τραγουδάμε επιτυχίες που έχει αγαπήσει ο κόσμος από το παρελθόν, ελληνικά και ξένα, μαζί με δυο αξιόλογες φωνές, την Δήμητρα Μεταλλινού και την Πέρσα Σέργη.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον κύριο Παύλο Τσάκνη, ιδιοκτήτη του GOLD, και τι το διαφορετικό μπορεί να ακούσει και να δει ο κόσμος;
Είμαστε σαν μια μεγάλη παρέα! Ο κόσμος έρχεται, τρώει, ακούει ωραία μουσική και τραγουδάμε όλοι μαζί. Αυτό έγινε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι και μαζί με τον Παύλο Τσάκνη συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και φέτος θέλοντας να είμαστε μια όαση στην ελληνική διασκέδαση.

Βλέπουμε πως ο κόσμος επιμένει σε αυθεντικούς καλλιτέχνες διαχρονικούς όπως εσείς παρά τις νέες τάσεις της εποχής. Πώς το εξηγείτε αυτό;
Ο κόσμος πάντα έχει μέσα του καλό γούστο. Σε εμάς δεν θα δεις σόου θα ακούσεις καλό ποιοτικό τραγούδι και μια όμορφη παρέα να διασκεδάζει ουσιαστικά και όχι για το «φαίνεσθαι».

Ξεχωρίζετε κάποιον νέο Έλληνα καλλιτέχνη και αν ναι γιατί;
Μου έχει κάνει εντύπωση με το ήθος, την αξιοπρέπεια, το στυλ του, ο Νίκος Βέρτης. Δεν απασχολεί τα media με σκάνδαλα, ντύνεται πολύ ωραία, δείχνει στον κόσμο ότι τον προσέχει και τον τιμάει με όλο του το στήσιμο πάνω στην σκηνή.

Συνεχίζετε να είστε επαγγελματικά ενεργός για οικονομικούς λόγους ή είναι το μεράκι που έχετε για την μουσική;
Όλοι είμαστε λίγο πολύ για οικονομικούς λόγους χωρίς να αποτελεί αυτό τον απώτερο σκοπό μου. Περισσότερο το κάνω διότι με εκφράζει ο χώρος που βρίσκομαι και μπορώ να είμαι δημιουργικός δίχως να καταπιέζομαι.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσετε;
Έχω σκεφτεί να συνεχίσω μέχρι τα 70 μου, ποτέ όμως δεν ξέρεις, δεν υπάρχει αρχή και τέλος όλο και κάτι παραπάνω πιστεύεις ότι μπορείς να δώσεις.

Έχετε δεχτεί «υπόγεια χτυπήματα»;
Φυσικά και έχω δεχτεί αλλά τα αντιμετώπιζα πάντα με ψηλά το κεφάλι. Ήμουν περήφανο άτομο και ευθυτενής, όπως είμαι όταν περπατάω. Πιο πολύ με ενοχλεί η αχαριστία, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό «ζώο» που μπορεί να σου κάνει κακό ανά πάσα στιγμή χωρίς να τα καταλάβεις.
Εκτός από πετυχημένος καλλιτέχνης έχετε υπάρξει και ένας από τους μεγαλύτερους γόηδες του ελληνικού πενταγράμμου. Πώς ήταν ο Γιώργος Γερολυμάτος στην προσωπική του ζωή;
Μου άρεσαν πολύ οι γυναίκες, έκανα αρκετές σχέσεις, παρόλα αυτά όμως ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα κάποια σχέση μου για να φανώ στα ΜΜΕ, παρόλο που πέρασαν από την ζωή μου πολλές επώνυμες κυρίες. Απέφευγα τα σκάνδαλα, δεν ήθελα να χτίσω την καριέρα μου πάνω σε αυτό και να γίνω γνωστός με αυτόν τον τρόπο διότι είναι κάτι εφήμερο και «φθηνό».

Έχω βρεθεί στην χαρούμενη και δύσκολη θέση, θαυμάστριά μου να με κλειδώσει στο καμαρίνι και να μου επιτεθεί.

Σας έχει φέρει σε δύσκολη θέση θαυμάστριά σας;
Έχω βρεθεί στην χαρούμενη και δύσκολη θέση, θαυμάστριά μου να με κλειδώσει στο καμαρίνι και να μου «επιτεθεί».

Είναι της μόδας να ρωτάμε με πόσες γυναίκες έχουν πάει ωραίοι άντρες όπως εσείς, έχετε κάνει λογαριασμό;
Όχι εγώ δεν μετράω τις γυναίκες ως νούμερα, οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή μου ήταν όλες αξιόλογες και σημαντικές για εμένα. Ακόμη και η γυναίκα της μιας βραδιάς ήταν για εμένα ιδιαίτερη και σημαντική διότι αποτέλεσε ένα κομμάτι από την ζωή μου.

Πλέον είστε ένας οικογενειάρχης ερωτευμένος με την σύζυγό σας, 16 χρόνια νεότερη, μία σχέση που πέρασε από «κύματα». Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στην γυναίκα σας;
Η Μαίρη έχει πολύ υπομονή και έχουμε πολύ καλή χημεία. Είμαστε δύο καλοί φίλοι, μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα. Από εκεί ξεκινάει μια υγιείς σχέση, όταν μπορείς με τον σύντροφό σου να έχεις ειλικρίνεια τότε μια σχέση μπορεί να έχει και διάρκεια.

Μάλιστα «καρπός» του έρωτά σας είναι ένα κοριτσάκι που σήμερα είναι 7 ετών. Είχατε ενδοιασμούς να κάνετε παιδί σε μεγάλη ηλικία. Τι σημαίνει η κόρη σας για εσάς;
Δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό διότι είμαι πολύ ανοιχτόμυαλος άνθρωπος. Η κόρη μου με έχει κάνει να νοιώσω πολύ νεότερος, πολύ πιο τρυφερός και μου έχει ανεβάσει και την ψυχολογία. Ενώ ήμουν να πάω να «αράξω» σε λίγο, να αποσυρθώ, για χάρη της κόρης μου είπα πως ξεκινάω από την αρχή ώστε να καταφέρω να μεγαλώσω αυτό τα παιδάκι.

Τελικά ένας άντρας μπορεί να παραμείνει πιστός και τι χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα για να τον κρατήσει κοντά της;
Αυτό μπορεί να γίνει στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας. Πολλοί λίγοι άντρες νέοι, όταν έχουν «πειρασμούς» δεν ενδίδουν. Προσωπικά είμαι ένας ολοκληρωμένος άντρας διότι έχω περάσει πολύ καλά στην ζωή μου οπότε δεν έχω λόγο να πείσω τον εαυτό μου για κάτι περισσότερο.

Τι τίτλο θα έβαζε ο Γιώργος Γερολυμάτος στην ζωή του;
Να ζούμε την ζωή μας, να περνάμε καλά και να μην κοιτάμε ποτέ πίσω.

Σας φοβίζει ο χρόνος;
Το μόνο που δεν με φοβίζει είναι ο χρόνος. Φοβάμαι τις αρρώστιες. Τα γεράματα έχουν την ομορφιά τους. Αισθάνομαι πολύ καλά που θα περάσω από αυτό που λέμε τρίτη ηλικία, μακάρι να με έχει ο Θεός γερό, να περάσω ευχάριστα.

Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση και με την επικοινωνία που έχουμε είναι ότι είστε πολύ προσγειωμένος και ευθύς άνθρωπος. Την έχετε «ψωνίσει» ποτέ στην ζωή σας; Πώς καταφέρατε να κρατήσετε τον χαρακτήρα σας ακέραιο και αυθεντικό;
Ούτε δευτερόλεπτο. Την εποχή που γέμιζα μαγαζιά, στην προσωπική μου ζωή έκανα παρέα μόνο με «κοινούς θνητούς», παρόλο που τριγύρω μου ήταν όλοι οι εκατομμυριούχοι. Έχω καταλάβει ότι σε αυτή την ζωή δεν μένει τίποτα, για πέντε ωραίες στιγμές ζούμε!